Málta csatlakozott a TMview adatbázishoz

A jelenleg a máltai Pénzügyi, Gazdasági és Befektetési Minisztérium felügyelete alatt álló Kereskedelmi Főigazgatóság keretében működő Máltai Nemzeti Szellemitulajdon-védelmi Hivatal által nyilvántartott máltai védjegyek adatai elérhetővé váltak a TMview keresőalkalmazásában, amely szabad hozzáférést biztosít számos vezető védjegyhivatal védjegyeihez és védjegy-bejelentéseihez.

A jelenlegi bővítéssel már 21-re emelkedett azon országok száma, amelyek elérhetővé tették védjegyeik adatait a TMview adatbázisban. Málta mellett ezek a következőek: Bulgária, Benelux államok, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Magyarország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság, a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) és a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (BPHH). A mintegy 50.000 máltai védjegy hozzáadásával a TMview összesen közel 7,3 millió védjegyhez való hozzáférést tesz lehetővé.

A 2010. április 13-án elindított TMview alkalmazás népszerűnek bizonyul a felhasználók körében. Az indulás óta 180 különböző országból, több mint 855.000 látogató használta, leginkább Spanyolországból, Németországból és Olaszországból.

További információ a www.tmview.europa.eu oldalon érhető el.

2012/10/03